Hapšenje dilera u Brčkom: Drogu "štekali" u ljetnoj kuhinji

objavljeno: 05.02.2018. u 11:57

Brčanska policija uhapsila je proteklog vikenda E. P. (20) i N. M. (20) zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnim materijama, a nakon što je pretresom prostorija koje koriste pronađena veća količina droge.  

Kako nam je potvrđeno iz Policije Brčko Distrikta, pretresi su obavljeni na osnovu naredbe Osnovog suda Brčko distrikta BiH u pomoćnom objektu, tačnije ljetnoj kuhinji i dvorištu oko ljetne kuhinje, koji se nalaze u ulici Zaima Mušanovića u Brčkom.

- Pronađeno je i oduzeto 15 paketića marihuane, jedan paketić spida, jedna digitalna vaga i određena količinu novca. Nakon privođenja i saslušanja osumnjičenih policija će Tužilaštvu podnijeti izvještaj o krivičnom djelu - kazao je za Faktor Halid Emkić, glasnogovornik Policije Brčko Distrikta BiH. 

Istovremeno, radeći na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta, u naselju Rijeke u lovištu Fazanerije, pronađen je takozvani štek sa drogom. Obavljen je uviđaj te su pronađene i izuzete tri vrećice marihuane i dva paketića sa bijelom praškastom materijom.

Policija radi na utvrđivanju identiteta osoba koje su sakrile ovu drogu.