open-navfaktor-logo
search
Teška situacija
Haotično u Srbiji: Broj umrlih od koronavirusa veći nego ikad, pozitivno više od 7.000 ljudi
U posljednja 24 sata u Srbiji su na koronavirus testirano 18.592 osobe, njih 7.041 bilo je pozitivno, dok je preminula 61 osoba.
28.11.2020. u 17:03
get url
text

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 254 pacijenta.

- Danas je težak dan, posebno po broju mrtvih, ali moramo da se borimo i nastavimo da gradimo naš zdravstveni sistem - izjavio je ranije danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na prikazu tenkova u kasarni u Nišu, piše Blic.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se prati situacija u zemljama "gdje živi dosta naših ljudi koji bi za praznike mogli u većem broju da dođu u Srbiju i da će se u skladu sa tom situacijom i donositi odluke o eventualnim dodatnim mjerama".

- Svaki dan razmišljamo o novim mjerama i gledamo podatke na svaka dva sata - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li će biti uvedene dodatne mjere pred novogodišnje praznike, te dodala kako će početkom nedjelje imati još jednu sjedincu Kriznog štaba, te da će vidjeti šta još mogu uraditi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.