open-navfaktor-logo
search
Beograd na nogama
Haos u Srbiji: Policija hapsila i pendrecima tukla demonstrante, ima povrijeđenih
Demonstranti koji protestuju ispred Skupštine Srbije zbog uvođenja policijskog sata sukobili su se večeras ponovo sa policijom, zbog čega je policija bacila suzavce i počela da juri okupljene, javlja Anadolu Agency (AA).
08.07.2020. u 01:31
get url
text

VEZANI TEKST - Treći pokušaj ulaska u Skupštinu Srbije, bačen suzavac, letjele baklje i kamenje

Ispred Skupštine Srbije je i konjička brigada koja rastjeruje okupljene građane, na šta oni uzvraćaju bakljama, zbog čega konjica mora da se vrati nazad.

Policija je večeras u nekoliko navrata pendrecima tukla demonstrante, nakon čega su jednog i odveli, a formiran je i kordon policije koji predvodi konjička brigada. 

Demonstranti se i dalje ne razilaze, a pripadnike žandarmerije su gađali kamenicama, flašama, zbog čega policija baca suzavce, koje na kratko sklone okupljene, ali se oni vrate, a pale i baklje i mogu se čuti pogrdni uzvici predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Dio građana je i ispred zgrade RTS-a gdje su zapalili i kontejner, dok je dio i u nastavku ulice ispred Crkve Svetog Marka u centru Beograda.

Kod Crkve nalaze se i dva vatrogasna vozila, koja pokušavaju da prođu kroz masu.

{$galerijaFotografija}

Više policajaca je povrijeđeno u neredima, ali ne zna se još da li je riječ o lakšim ili teškim povredama, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić.

I među demonstrantima u Beogradu ima povrijeđenih. Još nije utvrđeno koliko je osoba u sukobima povrijeđeno, javlja Anadolija.

Policajci u civilu hapse demonstrante, a pri tome nehumano postupaju prema građanima. 

neredi-srbija (1).jpg
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.