open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Haos u Budvi: Policija bacila suzavac, kamenovana policijska stanica, više uhapšenih...
Policija je u Budvi danas popodne upotrijebila suzavac, nakon što je građanima koji su opkolili stanicu policije izdato upozorenje da se raziđu.
24.06.2020. u 17:29
get url
text

Privedeni su predsjednik Općine Marko Carević, predsjednik Skupštine općine Krsto Radović, potpredsjednik i odbornik Demokrata Dragan Krapović, te odbornici DF Đorđije Vujović i Đorđe Pribilović, kao i odbornik SNP Krsto Rađenovic. Priveden je i Dragan Božović, načelnik Službe zaštite i spašavanja.

Policija je nešto prije 17 sati razbila sve grupe demonstranata, pišu crnogorske Vijesti.

Policija je odbila okupljene ispred zgrade Općine, kod koje je bio bačen suzavac.

Kamenovana je stanica policije, a suzavac je bačen i u salu Sportskog centra, tokom dječijeg treninga.

Policija je tokom nereda bacila suzavac i krenula ka okupljenima, koji su vratili suzavac ka policajcima.

Pripadnik Specijalne jedinice policije rekao je reporteru Vijesti da ih okupljeni gađaju kamenicama i da nije sigurno da se ostane. Ispred stanice policije su inspektori sa gas maskama.

Lider Crnogorske u Budvi, Vladimir Bulatović, napustio je stanicu policije koju su građani bili opkolili, nakon što je Bulatović uspio uz policijsku pratnju da napusti zgradu Općine na sporedni izlaz.

Građani su legli na put koji je blokiran, a oboreni su i kontejneri.

Okupljeni su jajima gađali automobil u kojem je bio Bulatović. Njega su iz automobila izvukli policajci i građani su bili oko stanice, ne dozvoljavajući da bude sproveden.

Policija je tada stavila gas maske, a komandir stanice upozorio je okupljene da imaju dva minuta da se raziđu. Pripadnici Posebne jedinice su bili prisutni ispred stanice policije.

Okupljeni su Bulatovića po izlasku iz zgrade gađali jajima i pljuvali, a policija ga je brzo sprovela u stanicu.

Okupljeni ispred policijske stanice u kojoj je Bulatović su uzvikivali "izađi, mala".

Pripadnici specijalnih jedinica došli su prethodno na službeni parking Općine Budva, nakon što su se građani okupili jer se primicao kraj radnog vremena.

Čekali su da iz Općine izađu Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, koje je nova većina u lokalnom parlamentu izabrala za vršioce dužnosti predsjednika Općine i Skupštine Općine.

Policija je prekjuče pružala asistenciju kada je Bulatović izašao iz zgrade i ušao u službeni automobil, nakon što su građani fizički sprečavali.

Na službenom parkingu je bilo više od 150 građana, koji su blokirali sve izlaze iz zgrade. Na parking je došao i Marko Carević.

Saobraćajni kolaps je izazvan jer je policijski kombi parkiran na ulici, a kordon postavljen uz ivičnjak.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.