Držali su se gosti u igri sve do 84. minute kada Hodžić postiže gol za vodstvo Željezničara, a bura protesta gostiju bila je zbog ovog gola.

Hodžić je loptu smirio rukom, protestovali su gosti, ali sudija Topuzović to nije vidio i priznao je gol domaćih, piše Sportsport.ba.

Nakon utakmice nastao je pravi haos, jer čim je Topuzović svirao kraj igrači i stručni štab Posušja krenuli su na njega.

Jasno je da su to gosti uradili jer su bili ljuti zbog greške sudije koja je pokrenula njihov pad u igri i odredila tok utakmice.

Koliko je nezadovoljan Branko Karačić bio nakon utakmice u Sarajevu najbolje se vidjelo prilikom davanja izjava poslije utakmice.

Prvo je odbijao da govori, tvrdio da ništa ne čuje, a onda je samo kratko poručio:

"Sve ste vidjeli, hvala i doviđenja!"

Karačiću i gostima zasmetalo je suđenje, bilo je nekih diskutabilnih situacija u finišu, naročito kod gola Hodžića za 1:0 jer su gosti bili uvjereni da je rukom primio loptu, a bili su nezadovoljni i penalom u korist domaćih nakon toga te isključenjem Pavlovića.

Do kraja sezone ostalo je još jedno kolo. Željezničar gostuje u Tuzli kod Slobode dok Posušje na svom terenu dočekuje Velež.