Izraelski ministar otvoreno

Hanegbi: "Mi jedini na svijetu već dvije godine ubijamo Irance i ne mogu nam ništa"

Objavljeno: 21.07.2019. u 17:41

Mi smo Iran napali hiljadu puta u Siriji, nekad to priznamo sami, nekad to objave strani mediji, nekad komandant vojske, ali to je koordinirana politika, kazao je dalje izraelski ministar za regionalnu saradnju

Tzachi Hanegbi

Ministar za regionalnu saradnju Tzachi Hanegbi izjavio je danas da "Izrael jedina zemlja na svijetu koja već dvije godine ubija Irance."

Hanegbi je to kazao u razgovoru za izraelski radio govoreći o pojačanim napetostima u odnosima između Irana i SAD-a.

Bio je to odgovor na pitanje o "opreznom držanju" Washingtona u vezi sa sporom između američkog bliskog saveznika Velike Britnaije i Irana oko tankera koje su zaplijenile dvije zemlje.

Novinar je upitao Hanegbija, što bi se dogodilo kada bi Izrael i Iran bili u takvoj situaciji.

- Mi smo Iran napali hiljadu puta u Siriji, nekad to priznamo sami, nekad to objave strani mediji, nekad komandant vojske, ali to je koordinirana politika. I kao što vidite odgovor Irana je vrlo suzdržan, ne zato što nemaju kapacitete, nego zato što znaju da s Izraelom nema šale – kazao je Hanegbi.

Iranska tevevizija Press na to je reagirala tvitom:

"Pogledajte kako Izraelci otvoreno i ponosno govore o ubijanju Iranaca!"

Izvor:   Agencije

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije