open-navfaktor-logo
search
Vozači Mercedesa
Hamilton kažnjen: Bottas kreće s prve startne pozicije na utrci Velike nagrade Turske
Najbrži na treningu uoči sutrašnje utrke za Veliku nagradu Turske u Istanbulu bio je Mercedesov vozač Lewis Hamilton, ali s prve starne pozicije će ipak krenuti njegov timski kolega Valtteri Bottas koji je današnji trening završio kao drugoplasirani, javlja Anadolu Agency (AA).
09.10.2021. u 16:10
get url
text
Valtteri Bottas na treningu za VN Turske

Hamilton je odvezao najbrži krug na stazi Formule 1 u Istanbulu, ali će na startu utrke biti pomjeren deset pozicija unazad zbog zamjene motora na bolidu.

Pored Bottasa, iz prvog startnog reda će krenuti Max Verstappen u Red Bullovom motoru, a odličnu treću startnu poziciju izborio je Ferrarijev Charles Leclerc.

Peti na današnjem treningu bio je Pierre Gasly u bolidu AlphaTaurija, a šesti je bio Fernando Alonso u Alpineovom bolidu. Red Bullov Sergio Perez bio je tek sedmi, a iza njega je McLarenov Lando Norris.

Zbog zamjene kompletne pogonske jedinice, s posljednje startne pozicije utrku u Istanbulu će početi Ferrarijev vozač Carlos Sainz.

Lewis Hamilton je vodeći u poretku vozača s 246,5 bodova, a dva boda manje na drugom mjestu ima Max Verstappen. Valtteri Bottas je sakupio 151, Lando Norris 139, a Sergio Perez 120 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.