VEZANI TEKST - Izraelci objavili snimak: Tvrde da se pripadnici Hamasa predaju, druga strana kaže da se radi o otetim civilima

- Heroji Qassama se neće predati i laži okupatora ne mogu nikoga prevariti - rekao je član Političkog ureda Hamasa Izzat al-Rishk.

Izjavljujući da su videozapisi "glupa pozorišna predstava", Rishk je rekao:

- Predstavljanje snimaka koje su snimile terorističke cionističke okupacijske snage stavljanjem oružja pored njih nakon što su zarobili nenaoružane civile nije ništa drugo nego glupa pozorišna scena. Okupatori nastavljaju svoje napore da proizvedu lažnu pobjedu protiv otpora.

Rishk je naglasio da su tvrdnje okupacijskih snaga da su uhapšeni pripadnici brigade al-Qassam daleko od istine i bezočna laž te da time nikoga ne mogu prevariti.

Navodeći da su cionistički neprijatelji iskusili otpor na terenu, Rishk je naglasio da se snage otpora svakodnevno suprotstavljaju izraelskim vojnicima s neočekivanih mjesta.

Izraelska vojska objavila je snimku grupe Palestinaca koji su zarobljeni bez odjeće i s rukama u zraku, a navodno pripadaju oružanom krilu Hamasa, kako postupaju po uputama izraelskog vojnika i predaju oružje.