open-navfaktor-logo
search
Komesar MUP-a KS
Halilović: Nastavljena akcija s ciljem pronalaska ubica dvojice policajaca
U međuvremenu su izvršene provjere alibija za određene osobe za koje postoje saznanja da bi se mogle dovesti u vezu s izvršenjem dvostrukog ubistva
27.10.2018. u 10:09
get url
text
Mevludin Halilović

Opsežna policijska akcija na pronalasku i identificiranju osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s gnusnim ubistvom dvojice sarajevskih policajaca, a koja je u međuvremenu proširena i na područje Republike Srpske (RS), nastavlja se i danas u skladu s ranije utvrđenim planom.

- Nastavljaju se aktivnosti na rasvjetljavanju ovog teškog krivičnog djela, po planu koji je sačinjen jučer - kazao je za Fenu komesar Ministarstva unutarnjih poslova KS Mevludin Halilović.

Halilović je ranije rekao da se radi o aktivnostima koje provodi MUPKS u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova RS-a, Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i Federalnom upravom policije (FUP).

U međuvremenu su izvršene provjere alibija za određene osobe za koje postoje saznanja da bi se mogle dovesti u vezu s izvršenjem dvostrukog ubistva.

Kako mediji prenose, pripadnici MUP-a RS-a priveli su jučer više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa spomenutim teškim zločinom, a koje su sinoć privedene u prostorije MUP-a KS-a. Istovremeno, navode da će danas biti napravljen presjek aktivnosti u cijelom 'slučaju' te da su u međuvremenu angažirane dodatne snage.

U sarajevskom naselju Alipašino Polje - C faza, u blizini tržnog centra "Bingo", u petak ranu ujutro, zasada nepoznati počinitelji, zasuli su rafalnom paljbom policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi motornog vozila.

Policajac Adis Šehović smrtno je stradao na mjestu događaja, a njegov kolega Davor Vujinović, koji je teško ranjen, podlegao je nakon višesatne borbe za život na KCUS-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.