open-navfaktor-logo
search
Iz uloge navijača
Halilhodžić: Nije lako biti selektor u BiH, kao da u ovoj reprezentaciji nema duše
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalnom meču play-offa za plasman na EURO poražena je na Grbavici od Sjeverne Irske, koja je bila bolja u raspucavanju penala.
10.10.2020. u 18:52
get url
text

Poznati bosanskohercegovački stručnjak i selektor reprezentacije Maroka smatra da je šteta što nismo uspjeli izboriti meč za plasman na EURO.

- Gledao sam samo produžetke i naravno da sam, kao i svi, jako tužan i razočaran. Očekivanja su bila velika, ipak smo igrali na domaćem terenu, a na drugoj strani nije bila neka velesila. S pravom smo se nadali da možemo pobijediti Sjevernu Irsku. Šteta, ne znam šta drugo da kažem - rekao je Halilhodžić za portal Reprezentacija.ba.

Selektor Zmajeva Dušan Bajević danas je najavio da nakon utakmica koje nas očekuju protiv Nizozemske i Poljske neće više sjediti na klupi BiH.

- Kod nas je to normalno postalo da stalno mijenjamo selektore. Ponavljam, meni je o tome teško govoriti jer sam daleko, ali nije lako biti selektor u BiH. Kada se stavim u ulogu navijača i onako laički gledam utakmicu, imam osjećaj kao da u ovoj reprezentaciji nema duše, borbenosti, ne vidim tu žustrinu. Kao da su neki primorani da igraju bezvoljno. Da li se varam ili ne, ne znam, ali ovo je moje mišljenje - kazao je popularni Vaha, čiji je Maroko sinoć u prijateljskom susretu savladao Senegal sa 3:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.