open-navfaktor-logo
search
Odluka Suda
Halid Muslimović zbog napada na Sonju Bašić kažnjen sa 1.100 KM
Pjevač Halid Muslimović danas je u Osnovnom sudu Banja Luka osuđen na jedinstvenu novčanu kaznu od 1.100 KM zbog fizičkog napada na svoju bivšu partnerku Sonju Bašić u ljeto 2018. godine.
11.02.2021. u 13:51
get url
text

Za krivično djelo tjelesna povreda kažnjen je sa 800 KM, a za ugrožavanje sigurnosti na 400 KM, te mu je kazna objedinjena.

Muslimović je bio optužen da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozarca ka Banjoj Luci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. U optužnici se navodilo da je u jednom momentu zaustavio auto i za kosu je izvukao sa suvozačevog mjesta, a onda upet ugurao u auto i dovezao do Banje Luke, udarivši je nekoliko puta.

Bio je optužen i da je, kada je zatražila da je ostavi kod stana u ovom gradu i rekla da će pozvati policiju, rekao "Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozat ću te u gepeku, mrak će te progutati".

Bašić je naneseno više povreda, podliva i oguljotina, kao i ugriz u predjelu ramena.

Njih dvoje su prije kritičnog događaja bili u jednom lokalu u Kozarcu, gdje je Muslimović imao koncert. On je ranije tvrdio da je ona tražila da tu večer on ostane s njom u Banjoj Luci, dok je Bašić ranije ispričala da je došla kako bi s njim razgovarala o novcu koji joj duguje.

Muslimović je tokom ranijeg svjedočenja tvrdio da je Bašić bila vidno pijana kada su krenuli ka Banjoj Luci. Odbacio je da ju je kritične večeri udario, a tvrdio je i da se on od nje branio. Objasnio je i da je ona njemu nanijela povrede, zbog čega je "15 dana nosio košulju dugih rukava".

Govoreći o ugrizu, Muslimović je objasnio da joj je zapravo htio "pomoći".

- Ima ona naša narodna "pijanca treba malo ispljeskati ili ugristi". Ja sam je zato malo gricnuo za rame - rekao je ranije Muslimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.