open-navfaktor-logo
search
Sud odlučio
Halid Muslimović Sonji Bašić mora vratiti 140.000 KM
Osnovni sud u Prijedoru donio je presudu kojom je pjevač Halid Muslimović dužan Sonji Bašić, a s kojom je bio u vezi, isplatiti oko 70.000 eura, odnosno blizu 140.000 maraka.
26.11.2020. u 16:19
get url
text

To su potvrdili Dragan Tolimir, advokat Sonje Bašić, ali i prijedorski sud, s tim što iz ovog suda nisu navodili o kojem iznosu je riječ.

- Osnovni sud u Prijedoru, u pravnoj stvari tužiteljice S. B. iz Banje Luke, protiv tuženog H. M. iz Prijedora, radi duga, donio je presudu kojom je djelimično usvojen tužbeni zahtjev tužiteljice i tuženi obavezan na isplatu glavnog duga, zakonske zatezne kamate na glavni dug i troškova parničnog postupka, čime je okončan prvostepeni parnični postupak između tih stranaka - naveli su iz Osnovnog suda u Prijedoru.

Kako je za "Nezavisne" potvrdio Tolimir, Sud je obavezao Muslimovića da Bašić vrati novac koji mu je ona poslala putem "Western Uniona", odnosno oko 108.000 KM, te da plati i kamate, što bi ukupno bilo oko 70.000 eura.

- Imala je ona i dio gotovinskih uplata, na ruke, ali za to nije imala dokaze. Taj dio je odbijen pred Sudom - rekao je Tolimir za "Nezavisne".

Kako je dodao, Bašić mu je javila da se na ovu prvostepenu presudu neće žaliti.

Podsjetimo, u toku je proces protiv Muslimovića u Osnovnom sudu u Banjoj Luci po optužnici koja ga tereti da je Bašić pretukao.

I Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je protiv Muslimovića prije nekoliko mjeseci podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH, kojom ga terete za pranje novca i prevaru te da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.