SAD o optužbama

Haley: Rouhani nas može kriviti koliko hoće, ali neka pogleda u ogledalo

Objavljeno: 23.09.2018. u 19:26

Stalna predstavnica Sjedinjenih Američkih Država u UN-u Nikki Haley odbacila je optužbe za umiješanost te zemlje u oružani napad izveden tokom vojne parade u Iranu

Nikki Haley

Stalna predstavnica Sjedinjenih Američkih Država u UN-u Nikki Haley odbacila je optužbe za umiješanost te zemlje u oružani napad izveden tokom vojne parade u Iranu.

Haley je u izjavi za CNN odbacila optužbe koje je iranski predsjednik Hassan Rouhani iznio na račun SAD-a. Dodala je kako iranski narod na ulicama protestuje protiv vlade i da Iran sav novac koji dobije koristi u vojne svrhe. Prokomentarisala je i napad u Ahvazu izveden u subotu.

- Kako bi shvatio odakle dolazi napad, treba pogledati oko sebe. Može nas kriviti koliko želi. Ono što treba uraditi, jeste pogledati u ogledalo - smatra Haley.

Poručila je kako SAD ne nastoje promijeniti režim ni u Iranu, niti bilo gdje drugdje. 

U napadu izvedenom u Ahvazu u subotu poginulo je 25 osoba, a 60 je ranjeno. Iranska administracija za čin je optužila organizaciju Al-Ahvaziye. Rouhani je u nedjelju izjavio kako dobro znaju koja je organizacija izvela napad i s kim je povezana.

Izvor:   Anadolija

Vezani članci

Iz kategorije