open-navfaktor-logo
search
Mamić mu dao šansu
Hajrović zaigrao poslije više od osam mjeseci: Drago mi je da sam se vratio
Poslije više od osam mjeseci izbivanja iz ekipe Dinama Izet Hajrović je upisao prve minute, i to u gostujućem trijumfu Modrih u Šibeniku (0:2).
26.10.2020. u 10:12
get url
text

Fudbaler koji je zbog manjka minutaže izgubio status reprezentativca posljednji put je za Dinamo nastupio 16. februara u Osijeku, a maksimirski sastav tada je poražen, nakon čega je završio u drugom planu.

Klub mu tražio novu destinaciju, on je trenirao u Maksimiru s B timom, nije igrao, čekao je rasplet situacije. S obzirom na to da nije realizovao transfer, Mamić ga je odlučio vratiti u prvu ekipu.

- Ispalo je to sve malo nespretno jer Dinamo nije Hajrovića prijavio za Evropu (za razliku od Atiemwena koji je daleko od planova), ali sad kad je tu, dobio je novu priliku. I bio je Hajrović dobar, razigran, imao je i veliku šansu na početku susreta. Sam je bio na Labroviću, ali mu je šibenski golman sjajno skinuo. Potom je Hajrović još dvaput pucao s vrha šesnaesterca, pokraj gola, ali najavio je da ne misli samo formalno nastupati već i ozbiljno pokušati zaraditi povjerenje Zorana Mamića. Makar samo u HNL-u, kad već u Evropskoj ligi nema pravo nastupa - pišu Sportske novosti.

- Bilo je lijepo, posljednju sam odigrao u drugom mjesecu. Drago mi je da sam se vratio, bilo je sasvim okej za prvu utakmicu. Bitno je da smo pobijedili, idemo dalje - kratko je rekao povratnik Hajrović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.