open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Hajrović dvostruki strijelac u Dinamovoj rapsodiji protiv Fenera
Zagrebački Dinamo u prvom kolu Evropske lige u Maksimiru je porazio turskog velikana s 4:1 uz dva gola Izeta Hajrovića
20.09.2018. u 22:54
get url
text
Dinamo - Fenerhače 4:1

Jedan od najzanimljivih duela prvog kola Evropske lige, makar za ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini, svakako je bio duel u kojem je zagrebački Dinamo s visokih 4:1 savladao Fenerbahče.

Turski velika poslije 28. minuta igre na Maksimiru je gubio s 2:0, a golove za Dinamo postifli su Šunjić i Hajrović poslije asistencija Gavranovića.

Početkom drugog poluvremena Neustadter je smanjio na 2:1, ali su Modri u peridu od 57. do 60. minute postigli dva gola. Olmo je prvo asistirao Hajroviću za drugi gol večeras, a peti u Evropi ove sezone, da bi samo tri minute kasnije zabio za 4:1.

Odličnu partiju u Modrom dresu pružio je i mladi bh. reprezentativac Amer Gojak.

Gojakov kolega iz U-21 reprezentacije naše zemlje, Besim Šerbečić, s klupe je pratio poraz (1:0) njegovog Rosenborga u gostima ko Celtica.

Kodrin Kopenhagen je također upisao remi. Danski tim je na startu Evropske lige odigrao 1:1 pred domaćom publikom protiv Zenita, a Kodro večeras nije dobio priliku za igru.

Ognjen Vranješ i Anderlecht poraženi su u gostima kod tima koji je iz kvalifikacija za Ligu prvaka eliminisao Zrinjski. Spartaka iz Trnave slavio je s 1:0. 

Od ostalih mečeva vrijedi izdvojiti duel bratskih timova. RB Salzburg je u gostima kod RB Leipziga vodio s 0:2, ali je njemački tim u drugom poluvremenu uspio anulirati prednost austrijskog "brata". Ipak, prošlosezonski polufinalista Evropske lige u finišu je uspio postići treći pogodak i stići do pobjede.

Evropska liga, 1. kolo, rezultati:
AEK Larnaca - Zurich 0:1
Arsenal - Vorskla 4:1
Celtic - Rosenborg 0:0
Dinamo Zagreb - Fenerbahče 4:2
Dudelange - Milan 0:1
Kopenhagen - Zenit 1:1
Ludogorets - Bayer Leverkusen 2:3
Olympiacos - Betis 0:0
RB Leipzig - RB Salzburg 2:3
Slavia Prag - Bordeaux 1:0
Sporting - Qarabag 2:0
Spartak Trnava - Anderlecht 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.