open-navfaktor-logo
search
Remi u Minsku
Hajduk se plasirao u play-off Lige prvaka: Čuić ponovo strijelac
Juniori Hajduka iz Splita plasirali su se u play-off UEFA Lige prvaka mladih. 
24.11.2021. u 14:08
get url
text

U revanš utakmici odigranoj u Minsku remizirali su sa sastavom domaćina. Konačan rezultat bio je 1:1. Tako su se sa ukupnih 4:1 plasirali u narednu fazu evropskog takmičenja. 

Minsk je poveo golom iz 45. minute kada je iz slobodnog udarca sa 18 metara pogodio Knjazev. Nakon pogotka domaćih Hajduk je preuzeo terensku incijativu. Nagrada je stigla u 72. minuti kada je Hrgović slalomom prošao po lijevoj strani gdje je pronašao sjajnog Čuića koji odličnim pogotkom gasi nade Bjelorusa. Pet minuta nakon izjednačenja juniorski reprezentativac naše države se ponovo našao u prilici, međutim rezultat je ostao 1:1. Na kraju je meč završio bez pobjednika.

VEZANI TEKST - Juniori BiH izborili plasman u Elitnu rundu kvalifikacija za EURO 2022
 

Čuić je nedavno pružao odlične partije u dresu juniorske reprezentacije BiH koja je na turniru u Bugarskoj izborila Elitni krug kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Filip Čuić sin je bivšeg premijerligaškog sudije a sada kontrolora suđenja u Premijer ligi BiH Tomislava Čuića.

Za tri sedmice 14. decembra bit će održan žrijeb play-offa. Splićanima sada prijete velikani poput PSG-a, Liverpoola, Real Madrida i drugih koji i dalje mogu biti drugoplasirani u svojoj grupi.

Hajduk će za protivnika imati upravo jednu od drugoplasiranih ekipa, a igrat će se na jednu utakmicu i to na Poljudu 8. ili 9. februara. 

Pobjednik tog meča će se plasirati u osminu finala Lige prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.