open-navfaktor-logo
search
U razgovoru za Indirekt
Hadžić otkrio kako su Tatar i Rahmanović napustili Koševo i kako je Sarajevo ostalo bez titule
Emir Hadžić, bivši koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo i jedan od najzaslužnijih za posljednje uspjehe Bordo kluba.
03.11.2021. u 20:30
get url
text

Za podkast Indirekt govorio je o mnogim temama. Otkrio je i kako su prošle zime klub napustili Benjamin Tatar i Amar Rahmanović, nakon čega je uslijedio "pad" i Sarajevo je u drugom dijelu sezone "prosulo" 13 bodova prednosti, te je ostalo bez titule prvaka BiH.

- Na zimu se desila jedna kompleksna situacija. Bili smo u jednoj teškoj finansijskoj situaciji, kasnile su i plaće, svašta nešto se izdešavalo. Imali smo jako komotnu bodovnu situaciju i imali smo dva igrača koji su odigrali fantastično i donijeli su nam mnogo radosti.

Došla je situacija kada su dosegli svoj vrhunac, jer su bili i reprezentativci, i oni su željeli to krunisati i ići vani da zarade nešto. Što je sasvim normalno da oni to žele. Znali smo da ćemo ih teško nadoknaditi. Imali smo bodovnu prednost, a planirali smo dovođenjem zamjena da ćemo "izgurati" do ljeta. Jedna od opcija je bio dolazak i Hamze Ćatakovića, ali on nije došao.

Međutim, ispostavilo se da je njihov odlazak nenadoknadiv. Mislim da je najveća greška napravljena što nismo adekvatno odgovorili sa zamjenama. Zaista je zimus bila teška situacija u klubu. Turbulentna u najmanju ruku i to se negdje propustilo, odnosno nismo uspjeli da realizujemo te neke transfere - kazao je Hadžić za Indirekt, a kompletan razgovor možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.