Bit će to i povratnički debi selektora Faruka Hadžibegića, koji je na klupi Zmajeva naslijedio Ivayla Peteva.

Zmajevi tri dana poslije gostuju u Bratislavi kod Slovačke.

Selektor bh. tima za ova dva susretaima  ukupno 25 fudbalera, među kojima je debitant Benjamin Tahirović, a najveće iznenađenje je Jasmin Mešanović.

VEZANI TEKST - Zmajevi optimistični pred meč sa Islandom: Možemo pobjediti svakoga i ostvariti cilj

Hadžibegić u ovim utakmicama od ranije ne može računati na povrijeđene Miralema Pjanića i Muhameda Bešića, koji bi vjerovatno bili starteri u narednim susretima. Sead Kolašinac, koji ima sigurno mjesto u prvih 11, ima problema sa povredom, priključio se pripremama Zmajeva, međutim najvjerovatnije neće biti na raspolaganju za naredna dva susreta.

U konkurenciji za ove susrete su:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

Odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Mallorca), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Siniša Saničanin (Partizan), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac ? (Marseille), Amar Dedić (Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Gojko Cimirot (Standard), Benjamin Tahirović (Roma), Haris Duljević (Hansa), Miroslav Stevanović (Servette).

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro (MOL Fehervar), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Jasmin Mešanović (Kisvarda).

Hadžibegić je na jučerašnjoj konferenciji za medije najavio da mu je u naredna dva susreta cilj šest bodova.

Jasno je da se selektor Zmajeva neće kockati, pogotovo u prvom susretu protiv Islanda. Što se tiče sastava, neće previše odstupati od formacije i početnih 11 koje je imao njegov prethodnik Ivaylo Petev.

Na golu će biti Šehić. U odsustvu Kolašinca poziciju lijevog beka će najvjerovatnije pokriti Gazibegović, na desnom beku je siguran Dedić, dok bi stoperski tandem trebali činiti Ahmedhodžić i Saničanin. Potonji ne igra redovno u Partizanu pa nije nemoguće da Hadžibegić uz Ahmedhodžića "upari" Adnana Kovačevića.

Vezni red bi trebao da bude u sastavu Hadžiahmetović i Prcić, dok bi Krunić bio ispred njih. Za startnih 11 protiv motoričnih Islanđana u uskoj konkurenciji je i Gojko Cimirot. Krilne pozicije mogli bi pokriti Demirović i Stevanović, dok će u vrhu napada biti Džeko.

Formacija 4-2-3-1, mogući sastav:

Šehić - Gazibegović, Saničanin (Kovačević), Ahmedhodžić, Dedić - Hadžiahmetović, Prcić (Cimirot) - Demirović, Krunić, Stevanović - Džeko.

U grupi sa Zmajevima igraju još Portugal, Luksemburg i Lihtenštajn.