open-navfaktor-logo
search
Povrede kroje tim
Hadžibegićeva avantura: Improvizacija uz lijevu aut liniju, uz desnu samo jedna opcija
Još uvijek je enigma zbog čega Miroslav Stevanović, standardni fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, nije u konkurenciji za večerašnju utakmicu kvalifikacija za EURO protiv Islanda.
23.03.2023. u 10:48
get url
text

Stevanović će zajedno sa Seadom Kolašincem dvoboj pratiti s tribina. Dok se za Kolašinca znalo da je povrijeđen i da sasvim sigurno propušta Island, Stevanovićev izostanak je pravi šok.

Pretpostavka je da se i on povrijedio na nekom od posljednjih treninga, pokušali smo provjeriti o čemu se radi i u FSBiH, ali nismo dobili adekvatan odgovor.

Tako će avantura Faruka Hadžibegića na klupi BiH krenuti s improvizacijama. Za neke i sam snosi odgovornost.

VEZANI TEKST - Evo koja dvojica Zmajeva ne konkurišu za Island: UEFA napravila veliki gaf
 

Iako je povreda Kolašinca stigla pred okupljanje i start priprema, selektor Zmajeva nije odlučio aktivirati dodatni poziv. A imao je dovoljno vremena. To je svakako čudno jer u razmaku od tri dana bh. nacionalni tim igra dvije utakmice. Tako je BiH ostala bez adekvatnog rješenja na lijevom boku, a po svemu sudeći zadacima će morati da odgovori Jusuf Gazibegović, iako je njegova primarna pozicija uz desnu aut liniju.

Izostankom Stevanovića i eventualnim prebacivanjem Gazibegovića na lijevu stranu, BiH je u problemu i na desnom boku, gdje Hadžibegić ima samo jedno rješenje, a to je Amar Dedić.

Tako bi neke nepredviđene okolnosti tokom utakmice mogle značajno zakomplikovati dešavanja na terenu.

Podsjetimo da su i prije objavljivanja spiska zbog povreda dolazak otkazali Miralem Pjanić i Muhamed Bešić.

Mogući sastav BiH: Šehić, Dedić, Ahmedhodžić, Kovačević (Miličević), Gazibegović, Hadžiahmetović, Cimirot, Krunić, Gojak (Prcić), Demirović, Džeko

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.