open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Hadžibegić: Uoči prvog spiska dobili smo loše vijesti od Bešića
Muhamed Bešić propustit će utakmice fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine na startu kvalifikacija za Evorpsko prvenstvo.
14.02.2023. u 12:22
get url
text

VEZANI TEKST - Problemi za Hadžibegića: Miljenik navijača teško povrijeđen, propušta start kvalifikacija

Bešić je u subotu povrijedio križne ligamente.

O tome je upoznao i selektora Zmajeva Faruka Hadžibegića.

- Nažalost, uoči prvog spiska, kojeg namjeravam uskoro objaviti, dobili smo loše vijesti od Muhameda Bešića. Našeg pouzdanog veznjaka očekuje višemjesečna pauza i lično sam mu, u telefonskom razgovoru, poželio što brži oporavak i povratak u reprezentaciju, gdje ćemo ga sa nestrpljenjem oćekivati - poručio je selektor BiH putem Facebook stranice.

- Proteklih dana obavio sam razgovore i sa starim, ali i sa nekoliko potencijalno novih igrača u A timu. Svaki kvalitetan igrač nam je itekako potreban, jer ispred sebe imamo visoko postavljenje ciljeve, čega su svi nasi igrači svjesni. Raduje me njihova spremnost da i ovaj put daju sve od sebe i da zajedno pokušamo obradovati navijače BiH - zaključio je Hadžibegić.

Fudbalska A reprezentacija BiH krajem marta pod komandnom novog selektora Faruka Hadžibegića počinje kvalifikacije za EURO. Zmajevi će 23. marta na stadionu Bilino polje u Zenici ugostiti Island, a tri dana poslije na rasporedu je gostovanje u Bratislavi kod Slovačke.

U grupi sa Zmajevima nalaze se još Portugal, Luksemburg i Lihtenštajn.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.