Selektor Faruk Hadžibegić prošle srijede objavio je spisak, a u emisiji Dan uživo na N1 televiziji govario je o imenima, načinu na koji je birao igrače koji će nositi dres BiH, ali i o utakmicama koje slijede.

Poručuje da je "euforija najopasnija", te da je "ovo posao koji traži angažman svaki dan 100 posto".

Govoreći o spisku koji je izazvao brojne reakcije, kazao je kako je to njegov prvi spisak koji se mijenjao i zbog povreda i profila igrača koji su došli na mjesto onih koji su povrijeđeni.

VEZANI TEKST - Hadžibegić objavio spisak za Island i Slovačku: Ima debitanata i iznenađenja

- Tražio sam maksimalne minutažu igrača koji mogu biti na spisku. Mislim da je ovo u ovom momentu najadekvatniji spisak. Slažem se da neko može imati drugo mišljenje. Spisak će se mijenjati za druge utakmice. Konsultujem se sa stručnim štabom pred objavu spiska oko imena. S njima sam se i lomio oko nekih mjesta, ali ja snosim odgovornost - rekao je selektor Zmajeva.

Komentirajući slučaj Saida Hamulića naveo je kako je "čudno što se pravi polemika oko izjave momka koji nikada nije igrao za reprezentaciju, ali da pozdravlja njegovu želju da igra".

- Nisam lično ni s kim razgovarati niti dao obećanja. On je odlučio da igra za BiH i to pozdravljam. Reagovao je iz razočarenja, to pripisujem njegovoj mladosti. On ostaje i dalje na našem spisku. Ako neće igrati za BiH, nikoga nećemo moliti, ali vrata su otvorena svakome - poručuje Hadžibegić za Dan uživo.