open-navfaktor-logo
search
Reakcija selektora
Hadžibegić: Nismo postojali prvo poluvrijeme, a posebno me brine jedna stvar
Faruk Hadžibegić, selektor Zmajeva, kazao je nakon poraza od Slovačke u Bratislavi da bh. tim ne može fizički izdržati dvije utakmice u tri dana.
26.03.2023. u 23:07
get url
text

- Evidentno je da nismo postojali prvo poluvrijeme. Napravili smo individualne greške kod oba gola. Malo smo bolje reagovali u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno. Na ovom nivou ako niste sa svježinom i koncentracijom svih 90 minuta, teško se nadati boljem rezultatu - rekao je selektor Zmajeva za BHRT.

Kvalifikacije se nastavljaju u junu. Portugal nakon dva kola ima šest bodova, Slovačka četiri, Island i BiH po tri, Luksemburg bod, a Lihtenštajn je bez bodova.

- Kvalifikacije su deset utakmica. Svako će tražiti šansu da završi među prve dvije ekipe. Iz dvije utakmice imamo tri boda, to trebamo ocijeniti. Pokazali smo u Zenici kako možemo. Brine me koliko možemo izdržati ritam, što sam govorio i prije početka kvalifikacija. Ovako na vruće mislim da naša selekcija u tri dana fizički nije mogla da izdrži i to je jedan od razloga poraza. Ima još dugo da se igra i sigurno da možemo danas naučiti dobru lekciju. Ovaj nivo ne trpi bilo kakvo odstupanje - poručio je Hadžibegić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.