open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Hadžibegić iznenadio izjavom o Tahiroviću: Ja znam da on ne može igrati, ali...
Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske A reprezentacija Bosne i Hercegovine, ostvario je pobjedu i poraz u prve dvije utakmice na klupi Zmajeva.
05.04.2023. u 12:26
get url
text

Na startu kvalifikacija savladali smo Island (3:0), a potom doživjeli "prizemljenje" u Bratislavi, gdje smo izgubili od Slovačke (0:2).

U obje utakmice starter je bio Benjamin Tahirović, fudbaler Rome, o kojem je Hadžibegić govorio u emisiji Niski start na Una televiziji, odgovarajući na pitanje Denisa Huseinbegovića kako doći na spisak A tima.

- Nije to bauk doći na listu Faruka Hadžibegića. Ne radi se o tome. Ja moram ići na osnovu one baze koja je bila napravljena prije, koja je dala rezultat kod Peteva (Ivayo, bivši selektor Zmajeva, op. a.) sa, s vremena na vrijeme, nekim promjenama i dajte da ide to u pozitivnom smjeru. Kao što je bio Tahirović - rekao je Hadžibegić, a onda i pomalo iznenadio izjavom:

- Ja znam da on ne može igrati jer teško je sada u ovom momentu igrati!

Na pitanje novinara kakva je to onda poruka nekom drugom igraču koji je standardan u svom klubu, Hadžibegić je odgovorio.

- Ja gledam generalni interes reprezentacije. Mi ne možemo napraviti pravilo: igraš u klubu, igrat ćeš i za reprezentaciju. Mi nismo u toj mogućnosti - zaključio je Hadžibegić.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Denis Huseinbegovic (@denishuseinbegovic)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.