open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Hadžibegić boravio u Tuzli, čelnike Slobode upoznao sa budućim aktivnostima
Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, zajedno sa pomoćnikom u stručnom štabu Mehmedom Janjošem boravio je danas u Tuzli gdje je razgovarao sa čelnim ljudima Fudbalskog kluba Sloboda.
23.02.2023. u 16:06
get url
text

Ovom prilikom Hadžibegović i Janjoš su upoznati sa načinom i funkcionisanjem FK Sloboda, a pored rada sa prvim timom značajna pažnja se posvećuje i radu u omladinskim selekcijama. Gosti su se interesovali koliko ima talentovanih mladića u omladinskom pogonu što je svakako dobra garancija za rezultate u budućem periodu.

Poznato je od ranije da Sloboda  značajnu pažnju posvećuje radu u omladinskom pogonu i da su brojni igrači došli do prvog tima, a mnogi od njih i do reprezentativnih selekcija. 

Nakon ranije pojedinačnog obilaska fudbalera naše nacionalne selekcije, selektor se odlučio da u neposrednom kontaktu sa predsjednicima premijerligaša dobije potpune informacije o klubovima. U društvu Hadžibegića i Janjoša danas su bili članovi stručnog štaba prvog tima Slobode, predsjednik i članovi uprave, te Slobodine legende Dževad Šećerbegović i Nihad Mujezinović.

- Danas smo imali čast i zadovoljstvo ugostiti delegaciju stručnog štaba naše nacionalne selekcije na čelu sa selektorom gospodinom Farukom Hadžibegićem i prvim saradnikom gospodinom Mehmedom Janjošem. U izuzetno srdačnoj i prijateljskoj atrmosferi, selektor nas je upoznao sa svojim budućim aktivnostima kao i sa željom da se unaprijedi dosadašnji način komunikacije izmedu klubova Premijer lige BIH i FSBIH.

Samim time što je na svoju inicijativu organizovao sastanak sa predstavnicima našeg kluba, selektor je pokazao drugačiji pristup prema klubovima domaće lige što će vjerujem, rezultirati mnogo boljoj saradnji u budućnosti- istakao je Elmir Šećerbegović, predsjednik UO FK Sloboda pa dodao:

- Također, selektor je u razgovoru posebno istakao potrebu da se stvara bolji ambijent na prostoru cijele BIH i veliku želju da se pokaže jedinstvo unutar našeg fudbala. Ovom prilikom selektor se interesovao o problemima sa kojima se suočavamo u svakodnevnom radu i stavio se na raspolaganje za bilo koji problem za koji smatramo da bi nam on mogao biti od pomoći.

Ovim putem mu se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu za naš klub i želimo mu mnogo sreće u vođenju našeg nacionalnog tima za koji svi mi živimo i navijamo - zaključio je Šećerbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.