open-navfaktor-logo
search
NBL u Vogošći
Hadžibajrić: Nećemo ogovarati druge, već pričati šta ćemo promijeniti
Večeras je u Vogošći održan predizborni skup Nezavisne bosanskohercegovačke liste
27.09.2018. u 21:55
get url
text

U prepunoj sali Hotela "Park“ održan je predizborni skup (NBL) za Općinu Vogošća. Pored članova, simpatizera, čelnika ove stranke, prisustvovali su i nosioci lista koji su ovom prilikom i predstavljeni građanima Vogošće.

Poruka upućena sa skupa je da građani na ovim izborima biraju, umjesto da samo glasaju, a učesnicima skupa poručeno je da se od njih očekuje da šire pozitivnu priču koju NBL nosi.

- Nezavisna bosanskohercegovačka lista neće ovu kampanju voditi ogovarajući druge i govoreći o njihovim promašajima i onome što se nije uradilo. Mi ćemo pričati o onome šta ćemo mi promijeniti. Od vas očekujem da širite tu priču - poručio je predsjednik NBL-a i nosilac liste za Skupštinu KS Ibrahim Hadžibajrić.

Nermin Pećanac, kandidat za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH istakao je kako traži od agencija za zaštitu zakonitosti i predstavnika međunarodne zajednice da se aktivno uključe u proces praćenja zakonitosti izbornog procesa koji je kako kaže već sada diskreditovan.

- Evidentno je da ovo sada neće biti fer i pošteni izbori - kazao je Pećanac.

Kandidat sa Kantonalne liste NBL-a Mujo Hošić istakao je da će se kandidati te stranke zalagati za izmjene pravnih akata i postizanje pravne sigurnosti.

Građanima je istaknuto da su nezavisni načelnici, gradonačelnici i vijećnici svjesno i s jasnim namjerama i ciljevima odlučili osnovati NBL i učestvovati na općim izborima. Kako su poručili svi kandidati na listama spremni su na rizik i snosit će odgovornost i za uspjeh i neuspjeh. Želie da pokušaju promijeniti stanje u zemlji i zato su se kandidovali.

NBL Tim čine pošteni i časni ljudi, ostvareni i uspješni u poljima politike, ekonomije, prava, zdravstva, kulture, sporta... Izborom takvih ljudi na političke pozicije koje mogu uticati na kreiranje stanja u zemlji, NBL i naši građani postaju Tim koji može i hoće promijeniti stanje u zemlji!

Osnovni programski ciljevi NBL-a zasnivaju se na osnaživanju BiH, te učvršćivanju nezavisnoti i suverenosti BiH. Razvijanje prosperitetne tržišne ekonomije, uz punu zaštitu vlasničkih prava i jedinstvenog ekonomskog prostora i zaštite državnih resursa. Cilj je i razvijati i snažiti interakciju privatnog i javnog područja u ekonomičnom iskorištavanju bosanskohercegovačkih resursa.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.