open-navfaktor-logo
search
Veznjak Zmajeva
Hadžiahmetović: Nakon poraza atmosfera nije baš idealna, ali družimo se...
Amir Hadžiahmetović, vezni igrač Konyaspora, za A reprezentaciju BiH debitovao je prošlog mjeseca u meču protiv Italije.
12.10.2020. u 13:48
get url
text
get url
text

Tada je odigrao cijeli meč, kao i nekoliko dana nakon toga protiv Poljske, a nove minute upisao je u baražu za EURO protiv Sjeverne Irske, te sinoć protiv Nizozemske u Ligi nacija.

- Odigrali smo dvije jako dobre utakmice. Protiv Sjeverne Irske nam je trebalo i malo sreće. Sinoć protiv Nizozemske smo pružili odličnu partiju i imali možda i bolje prilike od njih. Sad se okrećemo trećoj utakmici. Idemo po tri boda u Poljsku pa ćemo da vidimo šta ćemo dalje. Prilično sam zadovoljan svojom igrom, ali uvijek može bolje - kazao je Hadžiahmetović.

Govorio je i predstojećem meču protiv Poljske.

- Moramo razmišljati o njima i njihovoj igri, ali i o našoj igri kako bismo odradili meč što je moguće bolje. Znamo gdje su oni najjači, na pozicijama špica i iza špica. Idemo da odradimo to što je moguće bolje i nadam se pobjedi. Maksimalno ozbiljno se spremamo i idemo tamo s optimizmom - ističe naš veznjak.

Kako se fizički i psihički vratiti nakon iscrpljujućih susreta?

- Bilo je teško psihički se podići, naročito nakon poraza na penale od Sjeverne Irske. Kad se izgubi utakmica na takav način stvarno je teško vratiti se psihički. Međutim, ekipa je to dobro odradila, što se vidjelo sinoć na terenu. Bili smo fokusirani i dali smo sve od sebe. Što se tiče fizičke spreme, naravno da je teško pogotovo igračima koji igraju sve utakmice. Jučer sam odigrao samo drugo poluvrijeme i mislim da sam spreman za Poljsku. Sigurno je da će svi pružiti svoj maksimum.

Moram još dodati da, bez obzira na sve što se oko nas dešava, lijepo je biti dio reprezentacije. Naravno, nakon poraza atmosfera nije baš idealna, ali družimo se, pričamo kako da prevaziđemo teškoće, bodrimo jedni druge i trudimo se da odradimo ovo što je moguće bolje - otkrio je Hadžiahmetović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.