open-navfaktor-logo
search
Pred duel s Francuzima
Hadžiahmetović: Bitno je da su svi spremni dati maksimum
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Strazburu odraditi prvi trening u sklopu priprema za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Francuskom.
30.08.2021. u 16:55
get url
text

Veznjak Konyaspora Amir Hadžiahmetović od prve minute priprema na raspolaganju je selektoru Ivaylu Petevu. On je sa timskim kolegom Ibrahimom Šehićem iz Sarajeva doputovao sa članovima stručnog štaba naše selekcije.

Pred duel s aktuelnim svjetskim prvacima fudbaler koji je ponikao u Željezničaru kaže:

- Bitno je da su svi spremni da daju svoj maksimum. Mislim da su svi koliko-toliko igrali u svojim klubovima. Želimo izaći na teren, dati sve od sebe, pa šta bude, bude.

Hadžiahmetovićev Konyaspor nakon tri kola zauzima petu poziciju turske Superlige sa sedam osvojenih bodova.

VEZANI TEKST - Otpao prvi Zmaj za septembarske mečeve, Petev uputio naknadni poziv

- Sobom sam koliko-toliko zadovoljan. Odigrao sam tri utakmice po 90 minuta i osjećam se super. Mislim da sam spreman za tri utakmice koje slijede. U klubu dobro ide. Rezultati su nas pomazili i imamo dvije pobjede i remi. Skupili smo sedam bodova i nalazimo se na vrhu tabele što je veoma dobro - naglašava veznjak koji je ovoga ljeta produžio ugovor sa Konyasporom.

Veznjak naše selekcije koja već 650 dana ne zna za pobjedu smatra da je za dobre Zmajevima potrebno i malo sreće.

- Vjerujem u ekipu i mislim da nam treba samo malo sreće da napravimo dobre rezultate u ovim kvalifikacijama - rekao je Hadžiahmetović na kraju za zvaničnu stranicu FSBiH.

Zmajevi 1. septembra igraju protiv Francuske, a potom ih očekuju dueli na Bilinom polju protiv Kuvajta (4. septembar) i Kazahstana (7. septembar).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.