open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Hadžiabdić: Policija dosad identifikovala 19 osoba sa korona-derneka u Sarajevu
Sarajevska policija identifikovala je dosad 19 osoba koje su sinoć prisustvovale zabavi u restoranu "Golf" i pored zabrane okupljanja i rada ugostiteljskih objekata zbog pandemije koronavirusa. 
05.05.2020. u 10:10
get url
text

- Dosad su, pored zatečenih 16, identifikovane još tri osobe kao učesnici zabave u ugostiteljskom objektu, iako im je rad zabranjen odlukom nadležnih organa zbog prevencije širenja koronavirusa - kazao je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS.

Dodao je da je odmah je ostvarena neophodna saradnja sa nadležnom inspekcijom kojoj će biti dostavljena informacija o radu ugostiteljskog objekta u vrijeme trajanja zabrane rada kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

- Policijski službenici Druge PU, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na identifikaciji osoba koje su boravile u navedenom objektu, te će protiv svih biti poduzete propisane mjere i radnje s ciljem sankcionisanja zbog kršenja aktulenih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i drugih organa donesenih u vrijeme proglašenog stanja nesreće uzrokovane aktuelnom pandemijom - kazao je Hadžiabdić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.