open-navfaktor-logo
search
Osvrt stručnjaka
Haad o princezi Victoriji: "Skromna i odmjerena, osvježila je našu nakićenu svakodnevnicu"
Dopada mi se boja, kroj pantalona, jednostavnost, nakit. Na oko vrlo jednostavno, no pomno birano i usklađeno do perfekcije, kaže Adnan Hajrulahović Haad, jedan od naših najpoznatijih modnih dizajnera 
06.11.2019. u 20:26
get url
text

Princeza Victoria danas je stigla u BiH, a tokom dana prestolonasljednica Švedske obišla je znamenitosti Sarajeva i prošetala Baščaršijom.

Vojvotkinja od Vastergotlanda, što joj je još jedna zvanična titula, osim one krunske princeze, danas je mnogim damama održala modnu lekciju.

Iako je većini članica kraljevskih porodica diljem svijeta svojstveno da u svakom trenutku nose ekstravagantnu odjeću, princeza Victoria svojom današnjom pojavom dokazala je da se veličina ne demonstrira odjećom, nego gestom.

Adnan Hajrulahović Haad

Primijetio je to i Adnan Hajrulahović Haad, jedan od najpoznatijih bh. modnih dizajnera, koji je u nekoliko rečenica prokomentirao današnje modno izdanje princeze.

- Princeza Victoria počastila nas je jednim divnim i velikim pogledom na nas same. Skromna i odmjerena, perfektno obučena, rekao bih, diskretan nakit, formalna frizura. Sve u jednom tonu. Pažljivo odabrano. Siguran sam da će biti modna inspiracija mnogim damama u našem društvu. Pa, uostalom, jednostavnost je uvijek bila odlika velikih. Svi moji komplimenti idu ovom perfektnom izdanju princeze - kazao je Hajrulahović.

Victora je za prvi dan posjete našoj zemlji izabrala komplet – bluzu i široke hlače bordo boje, a upotpunila ga je dugom ogrlicom i visećim naušnicama iste nijanse, te malom bordo torbicom i cipelama na špic. Maramu u istoj nijansi princeza je nosila tokom posjete vjerskim objektima.   

- Dopada mi se boja, kroj pantalona, jednostavnost, nakit. Na oko vrlo jednostavno, no pomno birano i usklađeno do perfekcije. Osvježila je našu šarenu i nakićenu modnu svakodnevnicu svojom divnom, ali jednostavnom pojavom i otmjenošću koja zrači iz svakog njenog pokreta. Ne znam šta bih još rekao, osim da je ovo savršen styling – dodao je Hajrulahović.

Princeza Victoria najstarija je kćerka i nasljednica kralja Carla XVI Gustafa, a bit će zapamćena u historiji kao prva buduća kraljica neke evropske kraljevine koja se udala za čovjeka iz naroda - fitness trenera Daniela Westlinga sa kojim ima dvoje djece, princezu Estelle i princa Oscara.

20191106_2_39179888_49201399.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.