Selektor Armenije

Gyulbdaghyants: Imamo igrače koji su na istom, ili većem nivou

Objavljeno: 22.03.2019. u 19:00

Selektor Armenije nije posebno izdvajao pojedince iz bh.tima, uz konstataciju da njegova ekipa ima kvalitetne igrače, koji su na "istom a možda i na većem nivou"

FOTO: M. ŽIVOJEVIĆ

Fudbalska reprezentacija BiH kvalifikacije za EURO počinje sutra domaćom utakmicom protiv Armenije. Zmajevi su favoriti u ovom meču, ali gosti se unaprijed ne predaju. U bh. prijestolnicu nisu došli sa bijelom zastavom.

Tako barem tvrdi selektor Armenije Armen Gyulbudaghyants.

- Timska igra i dobar protok lopte, posvećenost igri i broj grešaka sveden na minimum je nešto štto ćemo probati napraviti - rekao je Gyulbudaghyants.

- Riječ favorit u modernom fudbalu ne koristimo. BiH ima prednost jer je domaćin. U fudbalu ne pobjeđuje onaj ko je favorit, nego onaj ko napravi manje grešaka.

Selektor Armenije nije posebno izdvajao pojedince iz bh.tima, uz konstataciju da njegova ekipa ima kvalitetne igrače, koji su na "istom a možda i na većem nivou".

Još jednom je naglasio da će pokušati timski odigrati dobro i dati svoj maksimum za pozitivan rezultat.

Foto: Muhidin Živojević

Veznjak selekcije Armenije Sargis Adamyan ponovio je riječi selektora, ističući da njegovi saigrači i on u utakmicu moraju ući pozitivnog duha, svesti greške na minimum i dati sve da ostvare pozitivan rezultat.

Reprezentativci Armenije u 19 sati obavit će i službeni trening na stadionu Grbavica gdje će sutra od 20.45 biti odigran meč.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije