open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Gužve u Sarajevu: Od sutra pojačane mjere regulacije saobraćaja u ulicama Zmaja od Bosne i Bulevar Meše Selimovića
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, od sutra, 13. marta, započinju pojačane aktivnosti regulacije saobraćaja na magistralnom putu M-18 (Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića), u oba pravca, s ciljem rasterećenja saobraćajnih gužvi.
12.03.2023. u 15:54
get url
text

Fizička regulacija saobraćaja u raskrsnicama vršit će se u jutarnjem terminu od sedam do devet sati, te u poslijepodnevnom terminu od 14 do 17 sati.

Građani se mole da tokom ovih aktivnosti poštuju naredbe ovlaštenih službenih lica

- Također, nakon što je Rješenjem Federalne uprave za inspekcijske poslove - Federalnog saobraćajnog inspektorata od 6. marta naložena “privremena zabrana odvijanja motornog i pješačkog dijela saobraćaja na dijelu magistralne ceste M-18, na desnoj saobraćajnoj traci rezervisanoj za vozila JGS i njoj susjednoj saobraćajnoj traci, kojim se odvija saobraćaj, te dijelu pješačke staze koja graniči sa saobraćajnom trakom rezervisanom za vozila JGS-a - dio ulice Hiseta”, a nakon obrušavanja dijela objekta u ulici Hiseta, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzimaju mjere i radnje za bezbjedno odvijanje motornog i pješačkog saobraćaja na ovoj dionici, te zaštiti života i zdravlja svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na građane da samoinicijativno ne prolaze ispod znakova zabrane i ograničenja, te tako ne dovode u opasnost svoj i živote drugih sugrađana, te da poštuju naredbe policijskih službenika, posebno u pogledu pješačkog saobraćaja – navodi se u saopćenju MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.