open-navfaktor-logo
search
Jeftinije karte
Gužve na žičari: Građani na Trebeviću traže spas od zagađenja
Divno je da možemo otići i do Trebevića naročito jer je zagađen zrak. Još samo da riješite taj problem bit ćete savršen grad, navodi Kovačević
11.01.2020. u 12:00
get url
text

Veliki broj Sarajlija i turista pohrlio je danas žičarom na svjež i čist zrak na Trebević.

Među brojnim putnicima koji su krenuli put Trebevića bila je i Splićanka Nada Kovačević s porodicom. Kaže kako se često rado vraćaju u Sarajevo, te da je zaljubljena u glavni grad BiH.

- Svaki put pijem vodu s Baščaršije da se opet vratimo. Imate predivan grad i mi uživamo ovdje. Dovela sam moje djevojčice da vide grad koji mama toliko voli - kaže Kovačević.

Prvi put se voze žičarom.

- Divno je da možemo otići i do Trebevića naročito jer je zagađen zrak. Još samo da riješite taj problem i bit ćete savršen grad - navodi za Faktor ova Splićanka.

I penzionerka Mirsada krenula je na Trebević s prijateljicom.

{$galerijaFotografija}

- Idemo da dišemo čist zrak. U gradu je grozno, a velika pogodnost je i jer su snizili cijene karata pa sad se može voziti za upola manje novca što svakako dobro dođe - ističe ova Sarajka.

Građanima je, kako su kazali, bila odlična vijest sniženje cijena karte za žičaru pa je i to jedan od razloga za velike gužve jutros na Bistriku na polaznoj stanici sarajevske žičare. Djeca su se dobro utoplila, a pojedini su ponijeli sanke, dok će ostali uživati u igrama na snijegu ili u šetnji.

Podsjećamo, smanjenje cijena karata na 3 KM, koja je usvojena kao vrsta podrške građanima glavnog grada BiH zbog zagađenja zraka u zimskim danima.

Od 11. januara pa sve do kraja februara ove godine, svi državljani BiH će u danima vikenda moći kupiti povratnu kartu za žičaru po cijeni od samo tri KM, saopćeno je iz Grada Sarajevo.

Žičara, Trebević, polazna stanica, smog, zagađenje, 11.01.2020
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.