open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Gužve na graničnim prelazima
Na putevima u BiH se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu
05.05.2019. u 17:24
get url
text

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja bilježe se u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanski Brod, Orašje, Velika Kladuša, Izačić i Donja Gradina. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na putevima u BiH saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu, a poseban oprez savjetujemo preko planinskih prevoja zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja. U višim predjelima upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralne puteve: M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.