open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Gusta magla usporava saobraćaj na dionicama kroz kotline i uz riječne tokove
Posebno se izdvaja šire područje Livna i Ljubuškog, kao i dionice uz rijeke: Savu, Drinu, Lašvu i Vrbas. Apeluje se na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila
08.11.2018. u 08:25
get url
text

Danas počinju radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u mjestu Tasovčići, kao i na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-17 na izlazu iz Mostara prema Ortiješu. U zoni izvođenja radova saobraćat će se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Od 08.00 do 11.00 sati izvodit će se deminerski radovi na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf – Jajce (kod tunela Skela). Na toj lokaciji saobraća se uz 15-minutne obustave i petominutna propuštanja vozila.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas će se izvoditi na magistralnom putu M-18 Sarajevo - Semizovac (u naselju Poturovići). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraćat će se jednom trakom - naizmjenično.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever - Lepenica i Podlugovi - Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška - Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići - Stolac, M-5 Mrkonjić Grad - Ključ, M-4 Teslić - Karuše, M-5 Donji Vakuf - Travnik, M-16 Banja Luka - Jajce i M-18 Olovo - Kladanj.

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno - Donji Vakuf-Travnik - Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.