open-navfaktor-logo
search
Nakon razlaza s Barcom
Guardiola otkrio zašto Messi više nije u planovima Manchester Cityja
Ubrzo nakon što je Manchester City potvrdio transfer Jacka Grealisha, za kojeg je Aston Villi platio oko 117 miliona eura, fudbalski svijet je zatresla odluka Barcelone da ne produži ugovor sa Lionelom Messijem.
06.08.2021. u 18:07
get url
text

Katalonski klub je objavio kako uprkos želji obje strane propali pregovori oko ostanka Lionela Messija u Barceloni zbog nemogućnosti ispunjavanja finansijskog fair-playa nametnutog od La Lige.

Sigurno da rukovodstvu i menadžeru Građana, Pepu Guardioli, nije lako palo saznanje da je propao dogovor Barce i jednog od najboljih fudbalera na svijetu svih vremena.

Ipak, za razliku od Messija, pred Grealishom je još desetak sezona u kojima će sasvim sigurno biti jedna od najvećih zvijezda engleskog fudbala.

Izvjesno je da Etihad neće biti naredna destinacija sjajnog argentinskog napadača, a potvrdio je to i Guardiola, koji je usput objasnio i otkud Građanima novci za kupovinu Grealisha.

- Zaradili smo od prodaje 60 miliona funti tako da smo na Graelisha potrošili tek oko 40 miliona - objasnio je menadžer Cityja, te dodao:

- Broj deset će nositi Grealish jer vjerujemo u njega i jer smo vjerovali kako se Messi dogovorio s Barcelonom. I zato on nije više u našim razmišljanjima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.