open-navfaktor-logo
search
Reakcija
GS o napadima RTRS-a: Ideju građanske BiH ne možete zastrašiti i uhapsiti
Dodaju da uz stanovito zadovoljstvo posmatraju prorusku medijsku histeriju koju provodi RTRS
12.09.2019. u 09:16
get url
text

Građanski savez (GS) smatra da je pokušaj napada Dodikove RTRS na Reufa Bajrovića i Građanski savez dokaz propagande nemoći proruske i velikosrpske ideje te svojevrsno priznanje probosanskim i patriotskim idejama i političkim snagama.

Reuf Bajrović i Građanski savez nisu otkrili nikakav plan "političkog Sarajeva". Da bi nešto bilo otkriveno, to prvo mora biti skriveno, saopćio je GS.

-Građanski savez uopće ne krije da se zalaže za građansku BiH na demokratskom principu jedan čovjek jedan glas. Štaviše, taj princip jedan je od osnovnih programskih ciljeva Građanskog saveza. Nas u GS-u raduje što je ideja borbe za građansku BiH konačno u potpunosti revitalizirana i što je druge probosanske političke opcije prihvataju kao svoju. Mi u GS-u smo zapravo oduševljeni činjenicom da se probosanske opcije danas otimaju za platformu građanske države - navode u saopćenju.

Dodaju da uz stanovito zadovoljstvo posmatraju prorusku medijsku histeriju koju provodi RTRS.

-Ideja građanske države Bosne i Hercegovine koja nije poražena ni uslijed velikosrbijanske agresije na Bosnu i Hercegovinu danas je jača nego ikad. Ono u čemu sa RTRS-a ipak griješe jeste njihovo viđenje aktivacije MAP-a, koja po njihovoj logici tek treba da se desi - navode iz GS-a i dodaju:

"Stoga ih obavještavamo da je MAP već aktiviran i da on nije pitanje ni srpskih niti bilo kojih drugih političara, nego jedna od ispunjenih zakonskih obaveza države Bosne i Hercegovine na putu ka NATO savezu. Sljedeća obaveza jeste dostavljanje ANP-a u sjedište Brisela".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.