open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
GS: Konaković se krije iza Danijeline suknje i podržava Zukorlićeve četnike u Crnoj Gori
Vođa četvorke Elmedin Konaković se ne bi trebao kriti iza žena, pa ni iza stranačke kolegice Danijele Kristić, u trenutku kada na prilično primitivan način napada člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, saopćeno je danas iz Građanskog saveza (GS).
08.09.2020. u 10:14
get url
text

- Umjesto skrivanja iza Danijele, Konakoviću bi bolje bilo da konačno pojasni zbog čega njegov ideološki vođa Muamer Zukorlić podržava četničku opoziciju u Crnoj Gori, kao i da građanima i građankama Kantona Sarajevo pojasni u šta je Zukorlićev BANU potrošio 60 hiljada maraka koje mu je Konaković otimajući od građana Kantona Sarajevo poklonio. GS se pridružuje pozivu koji je Demokratska fronta uputila SDP-u i Našoj stranci, s ciljem distanciranja ovih stranaka od ideologije i politike Konakovićevog i Zukorlićevog kolaboracionizma s četnicima - navodi se u saopćenju GS-a.

Iz DF-a su jučer pozvali Socijaldemokratsku partiju (SDP) i Našu stranku da "prekinu ideološko i političko savezništvo sa strankom Narod i pravda (NiP) i njihovim ideološkim inspiratorima".

- Smatramo potpuno neprimjerenim da idejne i političke vođe ljevice budu Muamer Zukorlić i Mustafa Cerić koji u Crnoj Gori otvoreno pozivaju na kolaboraciju sa četničkim elementima – navodi se u saopćenju.

Na to je reagirala dopredsjedavajuća Skupštine KS i zastupnica NiP-a Danijele Kristić koja je kazala da "to pokazuje svu bezidejnost Demokratske fronte i samog Komšića kojima je jedina svrha zaštita SDA vlasti na svim nivoima, od općinskog do državnog“.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.