open-navfaktor-logo
search
Cetinje
Grupa građana ukazala na fotomontaže sa skupova podrške Ukrajini i poručila putinofilima: Džabe ste krečili
Grupa građana Cetinja, koja svakodnevno u tom gradu organizira okupljanja podrške Ukrajini, ukazala je na montirane fotografije sa skupova koje kruže društvenim mrežama, a na kojima su docrtani nacistički simboli.
03.04.2022. u 14:47
get url
text
Skup u Cetinju

- Velikosrpska propaganda potpomognuta putinovskim agentima za specijalni rat očigledno je nezadovoljna svakodnevnim šetnjama mira za podršku Ukrajini, koje građani i građanke Cetinja organizuju. Zbog toga ne prezaju od najvulgarnijih podmetačina i falsifikovanja, pa su pored brojnih diskvalifikatorskih tekstova na proruskom i četničkom portalu IN4S, koji slavi rođendan Ratka Mladića, sad pokrenuli novu lavinu dezinformacija. Falsifikujući i fotošopirajući jednu fotografiju s cetinjskih okupljanja, na zastave Ukrajine su dometnuli nacističke simbole te to podijelili po društvenim mrežama. Kao što je javnosti dobro poznato, jer svakoga dana crnogorski mediji revnosno izvještavaju o skupovima podrške, u pitanju je laž i podmetačina - navedeno je u saopćenju grupe građana Cetinja, prenosi Pobjeda.me.

Skup podrške Ukrajini u Cetinju

Podsjećaju da je su sa dosadašnjih skupova slate poruke mira, ljubavi i solidarnosti s ukrajinskim narodom, o čemu su izvještavali i svjetski mediji - Al Jazeera Balkans, Balkaninsight, Le Courrier des Balkans, HRT i brojni drugi.

- Zato javnosti dostavljamo fotografiju originala i fotografiju uradaka putinovskih agenata da se dodatno uvjere s kakvim se prijetnjama suočava evropska Crna Gora - navedeno je u obraćanju.

Kakvi su skupovi podrške na Cetinju dovoljno svjedoči, ističu građani, to što su okupljanjima prisustvovale ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Judy Rising Reinke i otpravnica ukrajinske ambasade Natalija Fialko.

Fotomontaža sa skupa podrške Ukrajini u Cetinju

- I na kraju poruka za putinofile - džabe ste krečili. Naše šetnje ne možete zaustaviti niti našu ljubav i solidarnost s ukrajinskim narodom. Da li se ovim aktivnostima velikosrpskih agenata po instrukcijama imperijalne Rusije nakon Pozdnjakovljevih prijetnji pokušava izazvati haos u Crnoj Gori - pitanje je za koordinatora svih bezbjednosnih službi Dritana Abazovića, te za Upravu policije, MUP i ANB, iako nam je odgovor tih kadrova Crkve Srbije unaprijed poznat - zaključeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.