Utorak, 05.03.2024.
FOTO: Damir Hodžić

Grupa građana predala zahtjeve u Vladu FBiH, dali rok od sat, pa se razišli

Navode da "daju Vladi FBiH sat vremena da pogledaju njihove zahtjeve i da se očituju"

Grupa građana, tačnije njih sedam koji su ušli na razgovore u Vladu Federacije Bosne i Hercegovine, a u vezi sa stanjem u Zavodu Pazarić, nešto prije 14 sati izašla je iz zgrade te su saopćili okupljenima da su na protokolu predali listu svojih zahtjeva. 

Ispred zgrade Vlade FBiH od 12 sati protestovalo je nekoliko hiljada građana. Oni su se odlučili na proteste nakon što je zastupnica u Parlamentu FBiH Sabina Ćaduć jučer objavila fotografije štićenika Zavoda na kojima se vidi kako su vezani za radijatore i krevete. Nije poznato kada su fotografije nastale, ko ih je snimio i pod kakvim okolnostima. 

Kako su saopćili građani koji su predali zahtjeve na protokol Vlade, smatraju da je sada sve do premijera FBiH Fadila Novalića. Naveli su da "daju Vladi FBiH sat vremena da pogledaju njihove zahtjeve i da se očituju". 

U međuvremenu, nešto iza 14 sati, iz zgrade Vlade FBiH izašla je još jedna grupa građana, koji su kazali kako ih niko nije primio na razgovor. Najavljeno je okupljanje ponovo sutra u 12 sati. 

U međuvremenu građani su se razišli.

VEZANI TEKSTProtesti nakon snimaka vezane djece u Zavodu Pazarić, grupa građana ušla na razgovore u Vladu FBiH

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh