open-navfaktor-logo
search
Načelnik Srebrenice
Grujičić brani SDP: Ovo je nastavak pritiska na Bošnjake koji su spremni na saradnju
Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić je za RTRS prokomentirao pretrese koje od jutros vrši SIPA, a u vezi s izbornim krađama u kojima su učestvovali zvaničnici SDP-a u toj općini.
01.12.2020. u 12:16
get url
text

Predsjednik Općinskog odbora SDP-a Srebrenica Bego Bektić i njegovi saradnici su osumnjičeni da su vršili izborne prevare u korist Grujičića.

Aktuelni načelnik Srebrenice i negator genocida Grujičić je za RTRS kazao da se radi o "pokušaju podmetanja predstavnika bošnjačkih stranaka".

- Ovo je nastavak pritiska na sve Bošnjake u Srebrenici koji su spremni na saradnju, pomirenje i suživot – kazao je Grujičić.

Pohvalio je Grujičić angažman predsjednika Općinskog odbora SDP-a Srebrenica Bege Bektića.

Službenici SIPA-e, prema nalogu Tužilaštva BiH, pretresaju više lokacija na području Tuzle i Srebrenice, a ove aktivnosti odnose se na lica osumnjičena za nezakonite radnje u vezi sa ovogodišnjim izbornim procesom.

- Aktivnosti se sprovode u okviru predmeta Tužilaštva BiH u kojem se više lica sumnjiči za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, te krivična djela povrede biračkog prava i nedozvoljenog korištenja ličnih podataka – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.