open-navfaktor-logo
search
Naša patrola
Groznica subotnje večeri u Sarajevu: Klubove i kafiće omladina zamijenila benzinskim pumpama i parkovima
Stanovnici Sarajeva još nekoliko dana će se morati strpiti do daljeg popuštanja mjera u vidu početka rada ugostiteljskih objekata.
09.05.2020. u 22:29
get url
text

Kako je danas za Faktor najavio Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, to bi se moglo desiti u četvrtak, 14. maja, kada bi građani konačno mogli uživati u omiljenoj kafici i lijepom vremenu u otvorenim prostorima ugostiteljskih objekata.

Prijestonica BiH je tokom proljetnih i ljetnih mjeseci, pa i duboko u jesen inače poznata po uvijek prometnim i punim baštama restorana, kafića, a ispijanje kafe u društvu omiljena je razbibriga naročito mlađe populacije.

U izmijenjenim uslovima života i u nemogućnosti da još uvijek posjete omiljena mjesta za druženje, Sarajlije su posljednja skoro dva mjeseca po dolasku lijepog vremena pronašli načine da ispune vrijeme na otvorenom i sastanu se sa prijateljima.

To su najčešće šetnje po Vilsonovom šetalištu, vrelu Bosne, Aleji ambasadora i odmor na klupama uz neki napitak i hranu iz objekata koji vrše dostavu.

Groznica subotnje večeri trese grad na Miljacki, ali ne u klubovima i diskotekama, već na benzinskim pumpama gdje je i večeras primjetan veliki broj građana.

Naša reporterska ekipa zatekla je veliki red ispred dvije benzinske pumpe gdje pretežno mladi kupuju hranu i osvježenje, a potom druženje nastavljaju u šetnji i na klupama parkova uz rijeku Miljacku.

Jednu grupu tinejdžera koji su rado pozirali pred našim fotoobjektivom zatekli smo kako se odmaraju na jednoj klupi u parku na Grbavici.

{$galerijaFotografija}

- Nikad jeftinije nismo mogli izaći. Večerašnji izlazak je nas petero koštao 10 KM. Dobro smo uštedili kada se otvore kafići i klubovi – u šali govore članovi raspoloženog društva.

Nedaleko od pumpe na Grbavici zatekli smo drugo društvo, tri djevojke i muškarca.

- Ovo su nam najljepše uspomene. Lijepo se družimo i uživamo. I nakon korone uzimat ćemo kafe na pumpi i družiti se u okolnim parkovima- uglas su nam rekli.

Na žalost brojnih Sarajlija koji su kafu htjeli kupiti na benzinskoj pumpi na Čengić Vili nije bilo ovog toplog crnog napitka.

- Rekli su nam da nemaju čašica za kafu. Možda je i nešto drugo u pitanju – rekao nam je jedan razočarani kupac.

 

 

 

IMG_6106.JPG
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.