open-navfaktor-logo
search
Rasprodane ulaznice
Grotlo Grbavice čeka hladne Šveđane: Velež lovi play-off Konferencijske lige
Ekipa Veleža na stadionu Grbavica dočekuje švedski Elfsborg u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.
12.08.2021. u 08:56
get url
text

Prvi meč odigran prije sedam dana u Švedskoj završen je rezultatom 1:1. Zbog rezultata, ali i prikazane igre šanse dva tima za plasman u play-off su podjednake.

Blaga Veležova prednost bit će navijači. Grbavica će biti dupke puna, Mostarci su za ovaj meč prodali preko 11.000 ulaznica.

- Svi igrači su zdravi i spremni, prvi put u Evropi. Nadam se da ćemo svi spremni i dočekati meč. Očekujte drugačiji Elfsborg nego u Švedskoj. Iskusniji su za prvu utakmicu i sigurno je da će biti spremniji. Iz tih nekih stvari nešto su naučili. Sve osim primljenog gola sam zadovoljan iz prvog meča, a prema naprijed možemo i moramo bolje - kazao je trener Veleža Feđa Dudić, dodavši da će i navijači na Grbavici biti dodatni motiv njegovim izabranicima:

- Šveđani ne strahuju, ali se pribojavaju atmosfere. Ne treba poseban poziv navijačima, a očekujem da oni budu naš 12. igrač.

Velež je u prethodne dvije runde eliminirao Coleraine iz Sjeverne Irske i grčki AEK. Ovo je treća utakmica koju Mostarci igraju na Grbavici, a u prethodne dvije ostvarili su stopostotan učinak.

Kapije stadiona Grbavica otvaraju se u 17.30 sati. Kako ne bi došlo do velikih gužvi, iz Veleža su zamolili navijače da dođu ranije na stadion.


Meč počinje u 20 sati. U slučaju pobjede, Velež će snage u play-offu vjerovatno odmjeriti s Feyeenordom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.