open-navfaktor-logo
search
Nevrijeme u Hrvatskoj
Grom pogodio muškarca, vatrogasci ispumpavali vodu iz škole
Grom je udario i u automobil u Vozilićima kod Labina, u kuću u Kašteliru kod Poreča te u trafostanicu HEP-a u općini Raša što je izazvalo požar i prekid opskrbe strujom u Labinštini.
26.08.2018. u 12:05
get url
text
Nevrijeme u Hrvatskoj

U Istarskoj županiji evidentirana su 24 događaja uzrokovana obilnim oborinama, jačim vjetrom i grmljavinom. Muškarca, stranog državljanina, grom je udario u kampu Bijela Uvala kod Poreča te je hitno prevezen u bolnicu u Pulu.

Grom je udario i u automobil u Vozilićima kod Labina, u kuću u Kašteliru kod Poreča te u trafostanicu HEP-a u općini Raša što je izazvalo požar i prekid opskrbe električnom energijom na čitavoj Labinštini.

Grom je udario u stablo u Vrsaru u ulici Rade Končara i jedan kod mjesta Čipri na području Pazina. Vatrogasci su ispumpavali vodu iz prizemnih prostorija u OŠ Poreč i u naselju Špadići.

Na području Pule i Peroja iskočilo je nekoliko šahtova iz ležišta, a na cesti Vodnjan-Bale je palo stablo na saobraćajnicu. Bez struje bilo je više sela u okolici Marčane, područje Kanegre i područje općine Svetvinčenat, javlja Glas Istre.

Do ponoći najviše kiše u Istri palo je u Umagu, čak 61 mm. Svakako valja istaknuti i Pulu gdje je nakon dugo vremena pala konkretnija kiša. Meteorološka stanica Borik na sjeveru grada zabilježila je 27 milimetara oborina.

Obilna kiša noćas je pala i na otoku Krku. U samom gradu Krku zabilježeno je od 38 do 45 mm, a u Ponikvama 40 mm. Kiša je u kratkom roku padala silovitim intenzitetom, pa su mnoge ceste lokalno se pretvorile u prave bujice, a voda izbijala šahtove. U nastavku dana očekuje se postepeno smirivanje vremena.

U ranim jutarnjim satima nevrijeme je pogodilo je i jug Jadrana. Na području Dubrovnika u manje od dva sata palo je preko 40 litara kiše, što je dovelo do poplava u gradu.

Problema je bilo i u zračnom saobraćaju. Tri avionske linije iz Rima, Atene i Istanbula preusmjerene su na druge aerodrome.

Tokom vožnje katamaranom od Lošinja do Rijeke, čitatelj Hrvoje Vrtodušić snimio je pijavicu koja se u subotu ujutro formirala kod Cresa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.