open-navfaktor-logo
search
Bihaćki hipodrom
Grlo Zvarovski iz Velike Kladuše pobjednik 18. memorijala "Alija Izetbegović"
Međunarodne konjičke trke 18. memorijal "Alije Izetbegovića" održane su danas na Bakšaiškom hipodromu u Bihaću. Više od 30 grla iz Bosne i Hercegovine i regiona takmičilo se u pet trka na 1.200, 1.650, 2.000 i 2.400 metara.
21.08.2021. u 22:31
get url
text

- Drago mi je da naš Grad Bihać i Unsko-sanski kanton nastavlja tradiciju i sve ono što bogati kulturni i sportski život. Treba graditi jer vidjeli smo prošle godine kako je kad se ništa ne događa, koji su to gubici. Ako stanemo jedni uz druge i napravimo ovakvu jednu manifestaciju, šaljemo pozitivnu poruku i Bosni i Hercegovini i regionu - kazao je Mustafa Ružnić, premijer USK.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH i sin rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Bosne i Hercegovine počasni je predsjednik Organizacionog odbora i jedan od glavnih sponzora Memorijala.

{$galerijaFotografija}

- Sad me malo i nostalgija hvata kad se sjetim prvih pobjednika. Drago mi je da su podignuti uslovi ovdje jer je ovo sada jedan od boljih hipodroma u regionu. Ipak, treba raditi dalje, trebaju dobre tribine i bolji smještaj gledalaca. Jako je važno i to sjećanje na rahmetli Aliju Izetbegovića, jer je sjećanje na njega na ovakav lijep način, ustvari sjećanje na jedno herojsko vrijeme i njega treba čuvati i njegovati sjećanje na to vrijeme - kazao je Bakir Izetbegović.

Nagradni fond trke dana Memorijal "Alije Izetbegovića" bio je 25.000 KM, od čega pobjedniku pripada 12.000 KM. Pobjednik je grlo Zvarovski Konjičkog kluba Krajišnik iz Velike Kladuše.

- Mi već pet godina maksimalno ulažemo u grla i za ovaj smo se memorijal posebno pripremali jer je za nas ovo utrka sezone, i ponosno s peharom idemo kući - kazao je Aladin Ćerimović, predsjednik Konjičkog kluba Krajišnik iz Velike Kladuše.

Memorijal "Alija Izetbegović", 21.08.2021
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.