open-navfaktor-logo
search
Selektor SAD-a
Gregg Popovich nakon zlatne medalje: Znate li šta znači sajonara?
Selektor američkih košarkaša, legendarni Gregg Popovich, nakon osvajanja zlata na Olimpijskim igrama rekao je kako nikada nije osetio toliku odgovornost kao sa nacionalnim timom Sjedinjenih Američkih Država.
07.08.2021. u 13:49
get url
text

Popovich je Dream Team preuzeo 2015. godine, a nakon SP-a u Kini, gdje su Amerikanci završili sedmi, mnogi su strahovali šta će se desiti na Olimpijskim igrama.

VEZANI TEKST - Košarkaši SAD-a četvrti put uzastopno uzeli olimpijsko zlato

Ni pripremi mečevi pred početak Olimpijade nisu uslijevali veliko povjerenje američkoj javnosti, no na kraju su Popovichevi izabranici ipak suvereno stigli do zlata.

- Znate li šta znači sajonara? Tako se ja sada osjećam. Sa ovim momcima svako takmičenje je posebno i grupa sa kojom si je posebna. Ali da budem iskren ovo je najveća odgovornost koju sam ikad osjetio jer igraš za toliko ljudi koji gledaju i za državu. Ostale zemlje su takođe u svemu ovome i ta odgovornost je sjajna. Tako sam se osećao već nekoliko godina svakog dana - rekao je Gregg Popovich nakon pobjede SAD-a u finalu.

Inače, Popovich je trebalo da baš sa reprezentacijom SAD-a završi karijeru, no za sada nema takvih naznaka, iako bi ovo "sajonara" (doviđenja) vrlo lako moglo značiti odlazak. No, ostaje nam da vidimo...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.