open-navfaktor-logo
search
Skandal u Ligi prvaka
Greg Fleurot je novinar koji je pokrenuo lavinu oko meča PSG - Crvena zvezda
Fleurot je veoma smireno i prilično samouvjereno iznio pojedinosti u ovoj emisiji koja je išla u živom programu ispričao o situaciji koja će očito prerasti u skandal
12.10.2018. u 21:57
get url
text

Kao grom i vedra neba odjeknula je informacija koju je plasirao ugledni francuski lig L'Equipe da je jedan od funkcionera Crvene zvezde pokušao uplatiti pet miliona eura na utakmicu PSG - Crvena zvezda.

Funkcioner je, tvrdi novinar francuskog sportskog lista Greg Fleurot, želio uplatiti pet miliona eura da će šampion Srbije u meču drugog kola Lige prvaka izgubiti sa pet i više golova razlike na Perku prinčeva.

Fleurot je veoma smireno i prilično samouvjereno iznio pojedinosti u ovoj emisiji koja je išla u živom programu ispričao o situaciji koja će očito prerasti u skandal. Prema njegovim riječima, sve ovo je stiglo i do prvog čoveka UEFA Čeferina, koji će imati ozbiljnog razloga za kažnjavanje oba kluba.

Naravno ubrzo nakon ovih informacija oglasila su se oba kluba, i svojim saopćenjima demantovala navode Fleurota, koji je ranije pisao i za Eurosport, a bavio se još i odbrambenim, sigurnosnim pitanjima i vojnim temama pišući za portal Slate.fr.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.