open-navfaktor-logo
search
Analiza
Grčki mediji: Ovo nismo vidjeli ni protiv Farskih Otoka i Gibraltara
Domaći tim je imao 25 pokušaja prema golu Ibrahima Šehića
16.10.2019. u 15:29
get url
text

Mediji u Grčkoj danas analiziraju utakmicu i pobjedu protiv Bosne i Hercegovine u sklopu osmog kola kvalifikacija za EURO 2020. Iako nemaju više nikakvih šansi za plasman, Grci su ostavili odličan dojam i zasluženo slavili.

Domaći tim je imao 25 pokušaja prema golu Ibrahima Šehića. Sedam je išlo u okvir gola, a dva puta je udarce Helena zaustavljala stativa.

Grci su prošle godine imali 31 pokušaj u duelu protiv Lihtenštajna, te 28 protiv Estonije, ali to su reprezentacije koje su na samom dnu FIFA-rang- liste, dok su Zmajevi među 50 reprezntacija svijeta i bolje rangirani od Grčke.

Posljednji put nešto slično protiv jačih selekcija, Grčka je napravila protiv Kostarike na Svjetskom prvenstvu 29. juna 2014. godine. Heleni su utakmicu završili sa 24 udarca, od kojih je 13 išlo u okvir gola. Duel je zbog produžetaka trajao pola sata duže, a Kostarika je od 66. minute igrala sa igračem manje, podsjeća Gazzetta.gr.

- Dakle, trebalo nam je pet godina i četiri mjeseca da vidimo nešto slično protiv protivnika po mjeri. Nešto što nismo vidjeli s rivalima, poput Farskih Otoka i Gibraltara - zaključila je Gazzetta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.