open-navfaktor-logo
search
Javni prijevoz
GRAS: U naredna tri dana izmjene u saobraćaju
GRAS je izdao obavještenje za putnike
25.07.2019. u 13:56
get url
text

GRAS obavještava korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja festivala "Live stage" na platou Centra Skenderija, te privremene izmjene režima saobraćaja u ulicama Hamze Hume, Terezije, Hamdije Kreševljakovića i Skenderija u dane, 26, 27. i 28. jula 2019. godine od 17.30 sati pa do kraja radnog vremena doći do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza:

-         Trolejbuski saobraćaj neće biti u funkciji prema Trgu Austrije i Jezeru, te će se obavljati samo na relaciji Otoka – Dobrinja.

-         Autobuska linija 18 Drvenija – Pofalići mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa stajališta Kovačići, a u smjeru prema Kovačićima od Pofalića će saobraćati ulicom Zmaja od Bosne, te ulicom Vrbanja.

-         Autobuska linija 41 Drvenija – Gornji Velešići mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa stajališta u ulici Fra Anđela Zvizdovića, a iz pravca Velešića saobraćat će ulicom Halida Kajtaza do Tehničke škole, zatim ulicama Zmaja od Bosne i Fra Anđela Zvizdovića.

-         Autobuska linija 20 Park – Jagomir polazit će sa privremenog terminala iz ulice Koševo (spoj ulica Alipašina i Bolnička), a u smjeru prema ulici Koševo kretat će se izmijenjenom trasom i to ulicom Patriotske lige – zatim krakom iste ulice pored stadiona Koševo –  te Alipašinom ulicom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.