GRAS najavljuje: Izmjene režima saobraćaja u subotu i za dane Kurban-bajrama

objavljeno: 17.08.2018. u 15:27

Zbog izvođenja radova na tramvajskoj skretnici "Nedžarići" u subotu, 18. 08. 2018. godine od 22,00 sata pa do kraja radnog vremena, doći će do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza.  

 

- Tramvajski saobraćaj na relaciji Čengić Vila - Ilidža - Čengić Vila neće biti u funkciji, a umjesto tramvaja prevoz putnika će se obavljati autobusima, uz obavezno korištenje svih stajališta naspram tramvajske pruge. Putnicima će karte važiti prilikom presjedanja iz jednog u drugi vid prevoza.

Do izmjena će doći i za dane Kurban-bajrama, a GRAS je prilagodio red vožnje potrebama građana, tako da će biti pojačan saobraćaj prema gradskim grobljima Bare i Vlakovo te tramvajski saobraćaj od Ilidže do Baščaršije.

U utorak, 21.08.2018. godine (prvi dan Bajrama) tramvajski i trolejbuski saobraćaj odvijat će se prema redu vožnje za subotu, s tim da će većim brojem vozila u saobraćaju biti pojačan tramvajski saobraćaj na liniji broj 3 Ilidža - Baščaršija. Autobuski i minibuski saobraćaj odvijat će se prema prazničnom odnosno nedjeljnom redu vožnje, izuzev autobuskih  linija 29 Sutjeska - Kamenica i 47 Ilidža - Trnovo – Turovi, koje će se odvijati prema redu vožnje radnog dana.

U srijedu, 22.08.2018. godine (drugi dan Bajrama) javni gradski prevoz odvijat će se prema redu vožnje radnog dana.

Prvi i drugi dan Bajrama većim brojem vozila u saobraćaju bit će pojačane autobuske linije prema gradskim grobljima br.16 Dom Armije – Bare i 46 Ilidža - Vlakovo.