open-navfaktor-logo
search
Zabrana je do 15. maja
GRAS čeka upute Kriznog štaba da krene s prijevozom putnika
Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez 10. maja najavio je na press konferenciji smanjenje restriktivnih mjera, te da se planira sa 14. majom olabaviti određene mjere i mogućnost da se u Sarajevu ponovo pokrene javni gradski prijevoz.
12.05.2020. u 08:16
get url
text

Jakub Kubur, v. d. direktor GRAS-a, izjavio je za Faktor da su spremni za pokretanje javnog gradskog prijevoza, ali im niko od odgovornih nije naložio na koji način će funkcionisati, a zabrana za odvijanje gradskog saobraćaja istječe 15. maja.

- Očekujemo upute Štaba civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo i još nismo dobili nikakve instrukcije. Mi smo spremni za ponovno uspostavljanje saobraćaja, a na koji način će putnici koristiti prijevozna sredstva, koliko će moći ući ljudi u tramvaj, autobus, trolejbus i minibus, za sada ne znamo. Šta nam nalože, mi ćemo tako i postupiti. Očekujem da će moći raditi sva ova GRAS-ova prijevozna sredstva, pa čak i "komercijala", ali o tome ne odlučujemo u GRAS-u, jer tu je i Ministarstvo za saobraćaj KS i druge nadležne institucije na koji način će se odvijati prijevoz. GRAS je spreman, samo čekamo odobrenje od nadležnih, a nadamo se da ćemo upute dobiti bar jedan dan ranije - kaže Kubur.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.